Home  »  Tips voor een smaakvolle menukaart

Overige zoekresultaten:

  • 10% korting op relatiegeschenken van Black Friday t/m Cyber Monday. Kortingscode:  BLACK-CYBER17

Blog categorieën

Laatste blogs

14 Nov 15 logo-ontwerpen om jouw creativiteit een boost te geven 7 Nov Drukwerk voor Sinterklaas: help de goedheiligman! 26 Okt Kijk uit waar je loopt! De leukste vloerstickers die je aandacht trekken 17 Okt Beursstand inrichten met drukwerk: 20 producten voor de beurs! 11 Okt Bedrukte kalenders voor 2018: nu ben je nog ruim op tijd 25 Sep Tassen bedrukken als creatieve geest: 9 prachtige exemplaren 18 Sep Folders drukken? Zeker doen: 41% doet een aankoop na lezen papieren folder! 13 Sep Menukaarten drukken die meer omzet opleveren 6 Sep Placemats bedrukken: 7 voorbeelden die het wachten verzachten 25 Aug Factuurpapier bedrukken? Dé checklist voor het bestellen! 18 Aug Bedrijfskleding bedrukken: de wandelende visitekaartjes 15 Aug 7 bedrukte posters met een ijzersterke marketingboodschap 4 Aug Tips voor visitekaartjes (bonus: 6 originele voorbeelden) 28 Jul 3d behang bedrukken: creatief brandblussers wegwerken! 21 Jul Sportveldborden bedrukken: wat is het juiste bord? 15 Jul Vakantiekorting! Kaarten bedrukken en verzenden 4 Jul Geen plek in de Terras Top 100? Mooie menukaarten drukken! 19 Jun Promotiekleding met een knipoog 29 Mei Flyer of Folder? 8 Mei Reclameborden: Welk materiaal kies je? 5 Apr 10 posters die de wereld veroverden 3 Apr Nieuwe maand, dus nieuwe maandacties! 14 Mrt Laat een krant drukken 15 Feb Waarom druk werk(t) 8 Feb Maak ook je eigen fotocollage 21 Dec Milieuvriendelijker kranten drukken 12 Dec Eerste hulp bij kerst stress! 1 Dec Kerst, het moment voor een relatiegeschenk 7 Okt WK Wielrennen in Qatar begint vandaag 15 Sep Ben jij klaar voor 2017? 1 Sep Tips voor een smaakvolle menukaart 15 Aug Het verschil tussen flyers en folders 8 Aug Val op met een roll-up banner 3 Jun Magneetstickers: lage kosten, hoog rendement 29 Feb Opvallen met een reclamebord 15 Dec Een professioneel magazine maken? 7 Dec Top 5 Relatiegeschenken 10 Nov Wanddecoratie voor kantoor 6 Nov Tips voor een goede folder 8 Okt Laat een krant drukken! 7 Okt Wijnverpakkingen 29 Sep Tips voor een pakkende flyer 22 Sep Al klaar voor de herfst? 15 Sep Tips voor succesvolle beursdeelname 8 Sep Folders zijn nog steeds populair! 1 Sep Druktechniek | Borduren 11 Aug Buitenreclame top 10 4 Aug Wat is grijperwit? 21 Jul Drukwerkmogelijkheden
Denk Out of the box!
14 Jul Duurzame grondstoffen FSC en PEFC 7 Jul Snijtekens niet langer noodzakelijk 16 Jun De kracht van online marketing! 2 Jun Stoepborden... Een echte eyecatcher 26 Mei Voordelige huis-aan-huis verspreiding 19 Mei Kleuren in uw drukwerk

1 Sep

Tips voor een smaakvolle menukaart

Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken op je gasten. Dit wordt mede bepaald door je menukaart. Een menukaart die rommelig is zal gasten doen afschrikken. DrukwerkConcurrent heeft wat tips op een rij gezet voor een nette menukaart.

Geen eurotekens
Bij het zien van een euroteken associeert dit direct met geld. Dit kan een menukaart onaantrekkelijk maken voor een gast, want hij zal zich nu meer bezighouden met de kosten van het gerecht in plaats van het gerecht zelf. Het is wel belangrijk om de prijs direct achter de omschrijving van het gerecht te plaatsen. Door deze technieken toe te passen kiest uw gast wat hij lekker vindt en wordt er minder op de prijs gelet.

Smeuïge teksten
Werken al die smeuïge teksten op een menukaart eigenlijk wel? Jazeker! Uit onderzoek blijkt dat smeuïge tekst op een menukaart kan leiden tot wel 27% meer omzet! Door te spelen met woorden vormt de klant zich een beter beeld bij een gerecht. Bijvoorbeeld: huis gemaakte appeltaart, krachtige espresso.

Leesbaarheid
Er wordt gemiddeld 109 seconden besteedt aan het doorlezen van een menukaart. Zorg er dus voor dat je menukaart zo overzichtelijk is dat alles binnen deze tijd gelezen kan worden.

Afbeeldingen
Afbeeldingen en/of foto's op een menukaart zijn ook niet geheel onbelangrijk. Een foto van bijvoorbeeld een boerderij of van een wijngaard kan leiden tot wel 20% meer omzet. Door het laten zien van hetgeen wat je verkoopt of waar bijvoorbeeld de streekproducten vandaan komen veranderd de klant snel van gedachten.

Sociale bewijskracht
Gasten vinden het prettig als zij in een vergelijkbare situatie hebben gezeten als andere gasten. De kans dat ze dezelfde beslissingen nemen is erg groot. Laat op je menukaart dus zien welk gerecht of welke gerechten het meest verkocht worden, of laat zien wat de favoriet van de chef is.

Bovenste en onderste gerechten
Als je kijkt naar het voorgerecht, hoofdgerecht of het nagerecht dan kom je snel tot de conclusie dat je één  van de bovenste of de onderste gerechten besteld. Het is dus verstandig om de gerechten en dranken met een hogere marge boven- of onderaan te zetten. Ook is het verstandig om de specialiteiten boven- of onderaan te zetten.

Allergieën
De meest voorkomende allergieën zijn noten, pinda's, melk, tarwe, eieren, vis, schaaldieren en soja. Geef deze allergieën aan op de menukaart. Dit komt gastvrij over en zal zeker gewaardeerd worden door je gasten.

Aparte dessertkaart
Plaats geen desserts op het hoofdmenu. Doordat een gast een verlangen heeft naar een specifiek dessert zal hij hierdoor geen voorgerecht bestellen. Door een aparte dessertkaart vergroot je de kans dat een gast een voor,- hoofd- en nagerecht bestelt.

Heb je hulp nodig bij het vormgeven van je menukaart of wil je de complete opmaak ervan uitbesteden? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Bon appetit!



Terug naar het overzicht
€10,- korting krijgen?
schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief
USP Topkwaliteit drukwerk
USP 15+ jaar ervaring
USP Voordelig
USP Bezorging binnen 24 uur
USP Altijd GRATIS verzending
USP 100% tevredenheidsgarantie
USP Hulp bij opmaak