Home  »  Alles over drukwerk  »  Afwerkingsmogelijkheden

Overige zoekresultaten:

Afwerkingsmogelijkheden

Veel van onze producten kun je nog een aparte afwerking laten geven. Bij producten zoals tickets of consumptiebonnen is dit zeer gebruikelijk in de vorm van nummering of afscheurstroken. Maar ook wanneer je een product hebt waar je op onze website standaard geen afwerking kunt kiezen is er veel  mogelijk. Hiervoor kun je altijd een offerte opvragen via info@drukwerkconcurrent.nl

Hieronder vindt je een aantal afwerkingen die regelmatig voorkomen:

Nummeren

Om namaak te voorkomen, of om drukwerk echt uniek te maken, kan je je drukwerk laten voorzien van nummering. Denk hierbij aan entreekaarten, consumptiebonnen en rekeningenblokjes. Je drukwerk kan op twee manieren worden genummerd:

  • Gelijk mee laten drukken (bij digitaal drukwerk)
  • Door middel van een spuitkop in de drukpers. Hierbij worden de nummers door een apparaatje op het drukwerk gespoten. Het apparaat telt na elk vel een nummer verder.

Om je drukwerk te kunnen nummeren dient je bestand een 40x10mm groot vlak met lichte, of zonder bedrukking te bevatten. Zolang de zwarte letters maar zichtbaar zijn. Afwijkende nummers of unieke kortingscodes kunnen in een Excel-bestand worden aangeleverd.

Stansen

Met stansen kan drukwerk in een willekeurige vorm gesneden worden. Hierdoor valt het drukwerk extra op tussen standaard rechthoekige drukwerk.
Om drukwerk te laten stansen dien je een apart EPS-bestand aan te leveren met een lijntekening van de vorm van de gewenste stans.

Boren

Gaten in het drukwerk laten boren kan verschillende functies hebben. Bijvoorbeeld als het drukwerk in een waaier moet komen, of om het drukwerk ergens aan op te kunnen hangen.
Om gaten in je drukwerk te laten boren dient een apart (voorbeeld)bestand te worden aan geleverd. Geef hierin de boorgaten met een duidelijke kleur aan.

Rillen

Rillen is het creëren van een vouwlijn in het drukwerk zodat op die lijn eenvoudige een strakke vouw gemaakt kan worden. Bij rillen wordt het papier niet geperforeerd zodat het niet snel scheurt. Voor het aangeven van een vouw- of rillijn dient een apart voorbeeldbestand aan te worden geleverd, waarbij de rillijn, in de vorm van een onderbroken lijn, met een duidelijke kleur wordt aangegeven.

Perforeren

Met perforeren wordt een scheurlijn in het drukwerk aangebracht. Deze lijn maakt het eenvoudig om precies langs die lijn een stuk van het drukwerk af te scheuren. Geperforeerde lijnen zijn handig bij bijvoorbeeld bonnen, entreekaarten, schrijfblokken en consumptiebonnen.
Voor het aangeven van een scheurlijn dient een apart voorbeeldbestand aan te worden geleverd, waarbij de perforatielijn, in de vorm van een stippellijn, met een duidelijke kleur wordt aangegeven.

Pregen

Pregen is het aanbrengen van hele kleine hoogteverschillen in je drukwerk, dat ook wel wordt bestempeld als reliëfdruk. Hiermee zorg je ervoor dat deze delen er echt tussenuit springen. Het wordt vaak gebruikt bij logo's of vormen op bijvoorbeeld visitekaartjes. Let op: hier komt geen drukinkt aan te pas.€10,- korting krijgen?
schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief
USP Topkwaliteit drukwerk
USP 15+ jaar ervaring
USP Voordelig
USP Bezorging binnen 24 uur
USP Altijd GRATIS verzending
USP 100% tevredenheidsgarantie
USP Hulp bij opmaak