Home  »  Alles over drukwerk  »  Het verschil tussen flyers en folders

Overige zoekresultaten:

Het verschil tussen flyers en folders

Zeg nooit flyer tegen een folder of omgekeerd. Vaak wordt er bij een flyer of folder aan hetzelfde gedacht. Maar niets is minder waar. Een flyer is altijd ongevouwen en een folder is altijd gevouwen. Behalve het uiterlijke verschil is er ook een verschil in functie. DrukwerkConcurrent zet alle verschillen en overeenkomsten op een rij.

Flyer
Een flyer bestaat uit één enkel blad (vaak A5 formaat) wat aan één of twee zijden bedrukt kan worden. Een flyer is het perfecte middel als je wilt opvallen en mensen nieuwsgierig wilt maken. Een flyer is geschikt voor een korte boodschap, bijvoorbeeld als je een evenement wilt aankondigen. Bij een flyer moet de boodschap direct duidelijk zijn, want een flyer heeft geen bewaarfunctie.

Wil je zeker zijn van een goede flyer, lees dan onze tips voor een pakkende flyer.

Folder
Een folder is altijd gevouwen en dat kan op verschillende manieren. Een folder kan zowel op vier, zes of zelfs acht kanten bedrukt worden. In een folder heb je meer ruimte voor teksten dan in een flyer. Dit komt doordat een folder een bewaarfuntie heeft. Een folder is dus perfect als je wat meer informatie wilt vertellen over je bedrijf, product of dienst.

Wil je zeker zijn van een goede folder, lees dan onze tips voor een goede folder.

Overeenkomsten
Naast de verschillen zijn er natuurlijk ook overeenkomsten. Voor zowel een flyer als een folder gebruik je korte, bondige teksten met mooie afbeeldingen en sprekende kleuren. Beide zijn dus kort van stof en zeggen veel met weinig woorden. Wil je uitgebreidere informatie vertellen over je bedrijf, product of dienst dan is een brochure beter geschikt.

Bij het ontwerp van een flyer of een folder speelt ook de papierkeuze een belangrijke rol. Wil je verzekerd zijn van een uitstekende eeste indruk, kies dan voor een stevig papier met een mooie afwerking.

Heb je hulp nodig bij het maken van een flyer of folder of wil je de complete opmaak ervan uitbesteden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 €10,- korting krijgen?
schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief
USP Topkwaliteit drukwerk
USP 15+ jaar ervaring
USP Voordelig
USP Bezorging binnen 24 uur
USP Altijd GRATIS verzending
USP 100% tevredenheidsgarantie
USP Hulp bij opmaak