Home  »  Alles over drukwerk  »  Illustrator of Photoshop

Overige zoekresultaten:

Illustrator of Photoshop?

Welk foto of tekenprogramma kan je het beste gebruiken? Op die vraag vindt je hieronder een antwoord:

Voor het creëren van drukwerkbestanden zijn de programma’s van Adobe heer en meester: We hebben het dan over: Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, of Adobe InDesign. Het meest voor de hand liggen de programma’s Photoshop en Illustrator.

Adobe Illustrator

wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van vector tekeningen. Dit is de ideale manier om foto’s en tekst met elkaar te combineren. Illustrator is zeer handig bij het ontwerpen van logo’s voor branding en complete huisstijlen. Een logo dat als vector-plaatje in Illustrator beschikbaar is, kan probleemloos vergroot, verkleind of geroteerd worden zonder verlies van kwaliteit. Dit is ideaal als je hetzelfde logo in diverse formaten op briefpapier, enveloppen, visitekaartjes en meer moet plaatsen. Illustrator wordt voornamelijk gebruikt door technische tekenaars en grafische ontwerpers.

Photoshop

is hét programma voor fotobewerking. In photoshop zijn vooral mogelijkheden qua belichting, restaureren van beschadigde afbeeldingen, bijsnijden en scherpte superieur. Photoshop is een zogenaamd pixelbewerkingsprogramma. Inzomen gaat gepaard met kwaliteitverlies. Met Photoshop zijn heel veel bijzondere effecten op je foto toe te passen. Het wordt daarom voornamelijk gebruikt door fotografen en grafische ontwerpers.

Veel mensen gebruiken Microsoft Office om bestanden op te maken. Helaas blijken Microsoft Office-bestanden vaak van een te lage resolutie om drukbare bestanden van te maken. Microsoft Office is niet de juiste keuze voor het opmaken van drukbestanden.

Beschik je zelf niet over een kwalitatief teken- of fotoprogramma of vindt je het moeilijk zelf een ontwerp te maken. Kijk dan eens naar onze ontwerpservice.

 €10,- korting krijgen?
schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief
USP Topkwaliteit drukwerk
USP 15+ jaar ervaring
USP Voordelig
USP Bezorging binnen 24 uur
USP Altijd GRATIS verzending
USP 100% tevredenheidsgarantie
USP Hulp bij opmaak