Home  »  Alles over drukwerk  »  Transparant drukwerk

Overige zoekresultaten:

Transparant drukwerk

Het gebruik van drukwerk op een transparante ondergrond kan verschillende redenen hebben. Voor sommige toepassingen is het noodzakelijk, in andere gevallen biedt het extra mogelijkheden voor creatieve ontwerpen en daarmee extra attentie.

De toepassing van transparante materialen kom je bijvoorbeeld tegen bij:

Beperkingen  transparant drukwerk

Bij het ontwerpen voor transparant drukwerk (in ons geval altijd full color) moet rekening gehouden worden met de technische beperkingen van het drukprocedé. Full color drukwerk is gebaseerd op de welbekende kleuren Cyaan, Magenta, Yellow en Black. Het ‘wit’ in full color drukwerk is afkomstig van het materiaal waarop gedrukt wordt. Bevat je ontwerp witte objecten, dan zullen deze onbedrukt en dus transparant blijven. De waarnemer ziet dus in plaats van wit de kleur van de achter- of ondergrond. Wanneer je hier bewust van bent kan creatief gebruik van de doorzichtige eigenschap stijlvolle creaties en bijzondere effecten mogelijk maken.

Hieronder zie je een voorbeeld van drukwerk op transparante ondergrond

One Way Vision
Drukwerk op “One Way Vision” is een speciale vorm van transparant drukken. Zoals de naam al aangeeft is het drukwerk van een kant doorzichtig terwijl de andere kant juist alleen de afbeelding laat zien. Deze vorm van transparantie wordt bereikt door materiaal met daarin kleine gaatjes. Hierdoor ontstaat het effect van vitragegordijnen. Van veraf zie je de afbeelding. Van binnenuit (dichtbij) kun je wel door de gaatjes kijken.€10,- korting krijgen?
schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief
USP Topkwaliteit drukwerk
USP 15+ jaar ervaring
USP Voordelig
USP Bezorging binnen 24 uur
USP Altijd GRATIS verzending
USP 100% tevredenheidsgarantie
USP Hulp bij opmaak