Home  »  Alles over drukwerk  »  Verschil tussen offset en digitaal drukwerk

Overige zoekresultaten:

Verschil tussen offset en digitaal drukwerk

Om het verschil tussen offset en digitaal drukwerk uit te leggen zullen we in onderstaande tekst de eigenschappen van de twee drukmethoden bespreken

Full color digitaal

Wij drukken digitaal op 4 verschillende manieren:

Digitaal Indigo
De HP Indigo 7600 digitale pers is de meest vooruitstrevende digitale pers van dit moment en ziet eruit als een reuze kopieerapparaat. De pers biedt revolutionaire kwaliteit en heeft een snelheid van 160 A4 pagina's per minuut, waardoor orders nog sneller te verwerken zijn. 

Voordelen:

  • Voordeliger bij kleinere oplages
  • Korte productietijden
  • Personalisatie per afdruk mogelijk

Digitaal print (groot formaat)
Bij groot formaat printen draait het, zoals het woord al zegt, om grote formaat prints; van 3.20 tot 5.00 meter breed en indien gewenst zelfs tot 50 meter lang. Bij signing producten kun je denken aan spandoeken en posters, maar ook canvas. Wij gebruiken HP latex printers, die niet alleen de hoogst haalbare resolutie hebben, maar ook nog eens milieuvriendelijk zijn.

Digitaal print (textiel)
Bij digitaal textiel printen wordt er gebruik gemaakt van een industriële inkjet textiel printer. Het voordeel van digitale druk is dat dit vanaf zeer kleine oplages mogelijk is. Ook verschillende unieke prints binnen 1 order zijn hierdoor mogelijk. Digitale print is, bij kleine oplages en bij full color bedrukking, voordeliger dan zeefdrukken. 

Digitaal UV-Led (premiums)
Deze relatief nieuwe en milieuvriendelijke manier van printen wordt voornamelijk gebruikt voor het bedrukken van reclameartikelen. Denk hierbij aan pennen, aanstekers en telefooncovers. Door het UV-led systeem kan een bedrukking op bijna alle denkbare materialen worden overgebracht. De ultraviolette straling laat inkt snel opdrogen. Dit verkort de doorlooptijd van orders ten opzichte van andere methodes.

Full color offset

Offset drukken is de meest voorkomende druktechniek. Bij deze vorm van drukken wordt het beeld via een drukvorm en rubberdoek overgebracht op papier. Doordat er gewerkt wordt met drukplaten, dient er voor elk ontwerp een nieuwe drukplaat gemaakt te worden. Offset drukken is het voordeligst voor grotere oplagen.

Voordelen:

  • Voordeliger bij hogere oplages
  • Speciale luxe-afwerkingsmogelijkheden

Het verschil tussen digitaal en offset drukken

Het kwaliteitsverschil tussen de beide drukmethoden was jarenlang heel goed waar te nemen. De offset druk gaf tot enkele jaren terug veel strakkere afdrukken. Met de allernieuwste digitale drukpersen is het verschil nog maar nauwelijks waar te nemen. Ook het verschil in te gebruiken papiersoorten is nauwelijks meer een reden om niet digitaal te drukken.

Het grootste verschil tussen digitaal en offset drukken zit nog steeds in de prijs. De variabele kosten van digitaal drukken liggen hogere waardoor bij hogere oplage (vanaf zo'n 500 stuks) nog steeds voor offset drukwerk wordt gekozen. Het digitale drukwerk is vaak wel veel sneller te realiseren en voor spoedopdrachten zal digitaal drukwerk dus al snel de beste keuze zijn. Voor grotere oplagen zal het veel voordeliger zijn om voor offset drukwerk te kiezen.€10,- korting krijgen?
schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief
USP Topkwaliteit drukwerk
USP 15+ jaar ervaring
USP Voordelig
USP Bezorging binnen 24 uur
USP Altijd GRATIS verzending
USP 100% tevredenheidsgarantie
USP Hulp bij opmaak