Home  »  Alles over drukwerk  »  Wat is grijperwit?

Overige zoekresultaten:

Grijperwit

Grijperwit, de kans is groot dat je er nog nooit van hebt gehoord of in ieder geval niet weet wat het is. Wij leggen je dus graag uit wat grijperwit nou eigenlijk is.

Grijperwit is een term die gebruikt wordt bij het drukken van enveloppen. Dit is een marge van 11 mm waar de drukpers de enveloppen vastpakt. Dit gedeelte kan niet bedrukt worden. Tekst en/of afbeeldingen die overlappen met het grijperwit zal niet zichtbaar zijn op de enveloppen. De C5, EA5, EA5/6 en C5/6 enveloppen hebben grijperwit aan de klepzijde. Onze overige enveloppen hebben grijperwit aan de rechterzijde.

Het is mogelijk dat grijperwit een andere positie heeft. Bij de EA5 en de C5 enveloppen kan het grijperwit ook aan de boven-, rechter of linkerzijde zijn. Bij EA5/6 en C5/6 enveloppen kan het grijperwit alleen aan de klepzijde.

Bij EA4, C4, EC4 en EB4 enveloppen kan het grijperwit ook aan de linker- of bovenzijde. Maar dit raden wij wel af. Door de manier waarop de envelop door de drukpers gaat kunnen we de enveloppen niet sluitend drukken. Dat wil zeggen dat de kleuren niet goed op elkaar aansluiten.

Wanneer je enveloppen bestelt dan raden wij aan om in het opmerkingenveld aan te geven aan welke zijde grijperwit moet komen. Dan kunnen onze vormgevers dit controleren in het ontwerp.

Extra tip! Bekijk hier onze werktekeningen van de enveloppen.

Voorbeeld grijperwit van een EA5 envelop:

 €10,- korting krijgen?
schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief
USP Topkwaliteit drukwerk
USP 15+ jaar ervaring
USP Voordelig
USP Bezorging binnen 24 uur
USP Altijd GRATIS verzending
USP 100% tevredenheidsgarantie
USP Hulp bij opmaak